Υπερηχογραφική απεικόνιση - Παρακολούθηση από διατροφολόγο - δωρεάν λιπομέτρηση

Βιογραφικό

image46

  Ο ενδοκρινολόγος Γεώργιος Κανάκης είναι στρατιωτικός ιατρός και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί τα καθήκοντά του ως Επιμελητής στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι επιστημονικός συνεργάτης της Διακλαδικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) των ενόπλων δυνάμεων.  Ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των παθήσεων των ενδοκρινών αδένων με έμφαση στην ανδρική και γυναικεία υπογονιμότητα και στην ενδοκρινολογία της κύησης. Έχει μετεκπαιδευθεί επί διετία στην Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής και στην υπερηχογραφική απεικόνιση των ενδοκρινών αδένων στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης  και στο ΑΠΘ. Είναι πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ανδρολογίας στην αντιμετώπιση των ενδοκρινολογικών παθήσεων του άνδρα.

   

 Στα πλαίσια της ιατρικής ειδίκευσης εκπαιδεύτηκε επι 4 έτη στην Κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Γρ. Καλτσά στο γνωστικό αντικείμενο της Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού. Παράλληλα, διετέλεσε εσωτερικός βοηθός - ερευνητής στο τμήμα Ενδοκρινικής Ογκολογίας του πανεπιστημίου της Ουψάλα, (Καθηγητές K. Oberg και L. Grimelius), με το οποίο διατηρεί ερευνητική συνεργασία. 

  

 Ακολούθως, εξειδικεύτηκε επί διετία στην Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής-Ανδρολογία. Η εξειδίκευση περιελάμβανε 1 έτος εκπαίδευσης στο  αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ανδρολογίας εκπαιδευτικό κέντρο της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝ «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης (Καθηγητής Δ. Γουλής) και 1 έτος στο Policlinico Umberto I του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης (Καθηγητές A. Lenzi & A. Isidori). Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, έλαβε μέρος στις πανευρωπαϊκές εξετάσεις που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ανδρολογίας για την χορήγηση του τίτλου «Κλινικού Ανδρολόγου», όπου κατετάγη πρώτος σε σειρά επιτυχίας με βαθμολογία «άριστα» (98%).


 Παράλληλα, και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ανδρολογίας, παρακολούθησε το “Ultrasound School on Male Genital Tract and Penile Ultrasound”, από όπου και έλαβε πιστοποίηση στην υπερηχογραφική απεικόνιση.

 

 Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Σουηδικού Ιατρικού Συλλόγου. Επίσης, είναι μέλος στις ακόλουθες επιστημονικές εταιρείες:

· Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας εκλέγεται μέλος από το 2013 έως σήμερα, ενώ από το 2019 έχει εκλεγεί στη θέση του Αντιπροέδρου. 

· Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία

· Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νευροενδοκρινών Όγκων (ENETS).

 Έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συνδράμει στην εκπόνηση ιατρικών εκπαιδευτικών συγγραμμάτων. Είναι επιστημονικός κριτής εργασιών σε διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Είναι τακτικά προσκεκλημένος ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά Συνέδρια και Σεμινάρια. 

 

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ